The Good Wife 5×05 magyar felirat

thegoodwif

 

The Good Wife – 5×05 – Hitting the Fan (HDTV-LOL, HDTV-AFG, HDTV-FUM, 720p-DIMENSION) felirat letöltése.

Kinek, hogy tetszett a rész? Remélem, minél többen leírjátok majd a véleményeteket, mert bőven van miről beszélgetni 🙂 Majd én is írok egy hosszabb véleményt, de az szerintem már csak holnapra marad.

Reklámok

8 thoughts on “The Good Wife 5×05 magyar felirat

 1. Röviden:

  Ez a rész kurva jó volt 🙂

  Will-t sosem kedveltem igazán, a Peter ellen kampányolók pedig kaptak ismét egy szép lehetőséget kiélni magukat 😀 De hát ebben a sorozatban a pasik már csak ilyenek.

  Ha így folytatódik a dolog akkor ez magasan az egyik legjobb évadja lesz a sorozatnak. Lesz itt még adok-kapok rendesen és lehet, hogy szegény Diane járja meg a legjobban. Julianna Margulies ebben a részben pazar volt, valószínűleg ezt az epizódot küldik be majd jövőre az Emmy-re is vele kapcsolatban.

  David Lee előtérbe hozása pedig csak jót tett a shownak, eddig azt hiszem minden részben volt valami jelenléte az 5. évadból.

  Egy új iroda és új ügyfél kérdését, amúgy egy hívással megoldhatnák Colin Sweeney részére, bár Dylan Baker-ről sajnos nem olvastam sehol, hogy szerepelne idén a sorozatban, azért meglephetnének vele 🙂

 2. Tényleg röviden, mert későre jár.
  Imádtam a kezdést. Publicista nő mondja: L/G = stabilitás, egy nagy boldog család! 🙂 Tudtam hogy ezek után fog majd elszabadulni a pokol! 🙂 Ez a legjobb évad biztosan! Szerintem Will, vagyis Josh Charles kap egy Emmy jelölést!
  Nekem legnagyobb kérdőjel Péter! Hogy nem jött rá, hogy akkor vághat a legnagyobbat a L/G-re és főleg Willre, ha kinevezi Diane-t bírónak! Bár már az előző évad legvégén az volt a benyomásom, hogy Diane visszamegy, ha valami veszély fenyegetné a céget. Most majd összefognak biztosan. Egyébként, ha jól belegondolok, Will és Diane a legstabilabb pár a sorozatban. Időnként megszivatják egymást, de ha igazi baj van, akkor mindig összefognak. Örmben, sikerben is osztoznak: együtt iszogatnak, sőt táncolnak is! 🙂
  David Lee ideje most jött el igazán! 🙂 “Trükközni ” nagyon tud!

 3. Olyan, mintha az elmúlt 4 év történései ehhez az egy részhez vezettek volna. Ahhoz, hogy megértsük, mi miért történt ebben a részben, kell az elmúlt 4 év is. Nem is értem azokat az embereket, akik most a hype miatt megnézték úgy ezt a részt, hogy előtte semmit, vagy csak 1-2 részt láttak a sorozatból. Azok most komolyan mit értettek belőle? Csak a harcot látták, a mögötte húzódó érdekeket, gondolatokat nem is érthették. Na, mindegy, csak nekem ez is fura.

  Szinte minden jelenetről lehetne valamit írni, mert mindegyikben volt valami zseniális. A cold open 10 perce olyan feszültséget teremtett, hogy levegőt is alig mertem venni. Ilyen még egy sorozatnál sem volt nálam, hogy mielőtt megszólalt valaki, attól féltem, hogy mit fog mondani, milyen helyrehozhatatlan kárt okoz vele, vagy bántja meg a másikat, vagy kiabálni fog vele.Minden szónak akkora súlya volt. Az elején Will visszafojtott dühe nagyon tetszett, aztán már az is, amikor nem fogta vissza magát. Aliciát sajnáltam, de tetszett, hogy nem adta meg magát. Gondoltam, ez igen, nagyon erős jellem, irigylem érte.
  Én egyszerűen már nem tudok a L/G-nek szurkolni. Will kegyetlensége már eddig is megmutatkozott, most viszont igazán felszínre tört. A telefonban elküldik egymást a fenébe Aliciával, utána meg nagy udvariasan átadja a lánya üzenetét. Legjobb jelenet volt. Nekem úgy jött le, de javítsatok ki, hogy Will és Alicia még élvezni fogja ezt a harcot, és nem csak a tárgyalóteremben. Mindketten ilyenkor vannak igazán elemükben, és…. Na, de majd meglátjuk. Tetszik ez a vonal.
  A másik kedvenc jelenetem Diane és Cary beszélgetése. Úristen, Diane hogy lehet ennyire képmutató? Úgy örültem, hogy Cary beolvasott neki, megérdemelte. Lehet, hogy Peter taktikai hibát követett el, de Diane-en igazából így ejthette a legnagyobb sebet.
  Aztán ott van Alicia személyiség változása. Sokan utálják most, sokan éreznek vele együtt, de hogy nem semleges senkinek, az tuti. A lift, mint visszatérő motívum megint jelen volt, most épp A. sírt benne. Ahogy kikísérték az őrök, nem csoda, hogy sírva fakadt, kicsit megalázó volt.
  Peter és Alicia jelenete is megér egy-két szót. Ez is sokaknak ellentmondásos, sőt volt, aki gusztustalannak tartotta. Én azért ilyen messze nem mennék. Persze Peter nem a kedvencem, de most valahogy odaillőnek éreztem, hogy szexeltek. Ennyi. Sőt, szerintem Alicia kihasználta Petert, csak nem szóban mondta el neki, hogy “figyelj, segíts, mert egyedül nem boldogulok”. Ez is Alicia erős személyiségére utal az én szememben, nem engedi, hogy eltapossák, és elveszi, amit akar.
  Jól beolvasott David Lee-nek is, aki végre abbahagyta a képmutatást, és most aztán szabadjára engedhette az indulatát és a gyűlöletét. De az is eszembe jutott, hogy A. anyjánál ezzel aztán elvágta magát végleg 😀
  Peter és Will telefonbeszélgetése is remek volt, a sok visszafojtott indulat miatt.
  Kalinda nálam elásta magát, nem tetszett, amit csinált. Főleg Cary miatt.

  Jók lesznek a csatározások a két iroda között, ennél jobb nem is történhetett volna ebben a sorozatban. Néha az jut eszembe, ha nagy nézettségű sorozat lenne, akkor jobban meg kéne felelniük az elvárásoknak. Ahogy ez más sorozatoknál is jelen van. Nem szabad változtatni az alapkoncepción, mert akkor elveszítjük a nézőket. és ez miatt sok sorozat az unalomba fullad. A TGW esetében viszont kb. szerintem azt csinálnak az írók, amit akarnak, a nézettség így is úgy is alacsony. Így legalább a hűséges nézők pazar drámát kaphatnak.

  • Kalinda szerintem azért viselkedett így mert teljesen ledöbbentette, hogy Alicia is elmegy és erről sem Carry sem pedig Alicia nem szólt neki. Egyszerűen ki volt zárva a dologból, ő, akinek állást is ajánlottak mégis ezt a fontos részletet elfelejtették megemlíteni. Mintegy véletlenül tudta meg.

   Klinda pedig végképp nem szeretheti, ha nem tud valamiről, pláne ha az döntéshozatalát is érinti. Suerintem fix, hogy Carry ajánlatát is jobban meggondolta volna, ha tudja, hogy Alicia is elmegy. Ennek a számára jelentős dolognak az elhallgatása viszont ahhoz vezetett, hogy egyértelműen kiállt Will mellett, akinek a bizalmát élvezte egész itteni munkája során.

   A módszerei pedig mindig is ilyenek voltak Kalindának, a visszásságuk most csak azért tűnik rosszabb színben, mert Carry szívta meg a dolgot 😛

 4. Ez így igaz, minden jelenetet ki lehet vesézni. A telefonos jelenet kicsit hiteltelen volt nekem. Akik így üvöltöznek egymással, hogyan válthatnak át hirtelen “normál” tónusra? Talán azt akarták mutatni, hogy a családot, a gyerekeket nem keverik bele.
  Diane és Cary jelenetén nagyon csodálkoztam. Nagyon képmutatóan viselkedett a fiúval szemben. Pedig annakidején ő Caryt szerette volna megtartani Alicia helyett.
  Kalindán én nem csodálkozom, ezt vártam tőle! Az elején nagyon szimpatizált a rebellisekkel. Ő régóta tudott róluk és nem árulta el őket. Viszont ő egy régi szakember, neve van a szakmájában, nem fog elmenni egy kezdő kis céghez, jóval kevesebbért! Aliciában is csalódott, mikor megtudta, hogy ő is megy és nem szólt erről. Bár ők annyira nem beszéltek egymással, miért csodálkozott ezen? Tehát úgy döntött, hogy marad. Akkor viszont Kalinda hűséges típus. Segít Willnek. És segíteni is fog mindig! Kalinda és Cary? Hát Alicia jóval közelebb állt hosszabb idő óta Willel, aztán mégis hogy viselkedett? Újat akart csinálni, Kalinda pedig nem akart rosszabbul járni. Egyik sem a férfit választotta. 🙂 Mindkettő inkább a karriert.
  Még arra reagálnék, hogy a negyedévesek el akarják szipkázni a klienseket. Arra hivatkoznak, hogy ők foglalkoztak velük, akkor az övék. Nekem ez mindjárt hamisnak tűnt. Ugyanis nem emlékszem olyan esetre vagy perre, amikor teljesen egyedül vitte volna végig azt egy ügyvéd. Valaki mindig volt mellette még a tárgyaláson is. Will, Diane, D. Lee etc. ! És a rebellisek nem otthonukban foglalkoztak az ügyfelekkel, hanem egy kényelmes, modern irodában, aminek a mindenféle “díját” nem ők fizették! Jól képzett segítők álltak a rendelkezésükre (asszisztensek, könyvelők, nyomozók stb.) Ezeket sem ők fizették. Az egész L/G irodát valakiknek irányítani kellett, (Irányítás nélkül káosz van!) Ezek nélkül nincs ügyvédi munka! Tehát a többieknek, és főleg a vezetőknek ugyanolyan joguk van a kliensekhez, mint az őket ellátó ügyvédeknek.
  Will szerintem egyáltalán nem volt kegyetlen. Először is: amit “asztal törülgetés” közben mond Aliciának az mind igaz! Másodszor: ha egy vezető rájön arra, hogy hetek óta a beosztottak egy része azon dolgozik, hogy őket megrövidítse, és meg is teszi, akkor az nagyon berág! Ilyesmi előfordul az ügyvédi irodáknál, de biztos vagyok benne, hogy nem megy simán sehol sem! Mindennek megvan a maga következménye! Mi a kegyetlenség? Hogy megkérte őket, hogy távozzanak? Ha már úgyis el akarnak menni? Jó, hogy hívta a biztonságiakat, mert amilyen szemtelenek voltak, még továbbra is maradtak volna, meredve a laptopokra. Most akkor huzakodjon velük? Ahogy azok mindent megtesznek, hogy minél több ügyfelet elcsaljanak, Úgy Will is mindent elkövet, hogy ez ne sikerüljön!
  Most az epizód végén megint az történt, mint annyiszor. Alicia úgy nyert, hogy a férje besegített. Régebben is vagy Willtől v. Pétertől fogadott el segítséget. Nem azt mondom, hogy gyakran, de mindig élt vele. Eztán is így lesz!

  A kritikusok biztosan szintén dícsérik majd ezt az évadot. Talán ez elég lesz ahhoz, hogy az alacsonyabb nézettség mellett jöjjön egy következő évad! 🙂

 5. Hű, bennem sok minden kavarog. Zseniális rész volt az tény.
  Én örültem Will asztalseprésének. Ahogy hebegett habogott a rész elején, mikor Diane tájékoztatta, na az is csúcs volt.
  Viszont attól, hogy kérték a távoltartási végzéséket, meg a bíróságra jártak nekem viszonylag kulturáltan zajlott minden. Nem tudom értitek-e amit gondolok :((((

  Peter pedig jól kiszúrt Diane-nel. Mivel Diane lába már kint van a cégtől, de bíró se lesz belőle kíváncsi vagyok mihez kezd. Visszamegy Willhez v. saját cég? Elég sok minden lóg a levegőben.

  Kalindát kb. képen töröltem volna, mondjuk Cary-nek is lehetett volna kis esze, h nem bízik meg benne.

 6. Nagyon köszönöm a feliratot! Ismét egy remek rész volt, nagyon örülök, hogy ilyen izgalmassá vált a sorozat, pedig volt idő, amikor csak a fejünket forgattuk! A Suits is így fog magára találni, az írók által, a következő évadban!:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s