The Good Wife 5×01 magyar felirat

thegoodwif

 

The Good Wife – 5×01 – Everything is Ending (HDTV-LOL, HDTV-AFG, HDTV-FUM, 720p-DIMENSION) magyar felirat letöltése.

 

Na, akkor elindult az 5. évad, reméljük nem lesz olyan kisiklás, mint tavaly 🙂 Várom a véleményeket, ki mit vár az évadtól?

 

 

Reklámok

26 thoughts on “The Good Wife 5×01 magyar felirat

 1. Nekem tetszett a rész, nagyon nagy potenciál van ebben az Alicia-kilépés sztoriban, nem hiába vártam már két évadja ezt 🙂 Remélem Zach és Grace ebben az évadban kicsit nagyobb szerepet kapnak, úgy látom ezt a szálat be is indították Grace-nél azzal az oldallal. David Lee továbbra is egy utálnivaló figura, de pont ettől jó a karaktere. Csak Petert, meg Eli-t hanyagolhatnánk már. Igazából a lehetőség megvan egy jó évadra, majd ezt követően derül ki, mi lesz belőle. Arra azért gondolni sem akarok, hogy megint olyan lapos lenne az évad első fele, mint tavaly.

 2. Ezt is megértük, elindult az 5. Fogalmam sincs, mit várok.
  A rebellisek, ahogy nézem, még nem mostanában mennek el. Se iroda, semmi….! A szőke macával még lesz gondja – érzésem szerint Péter irodájának. Egy kis bosszú …
  Azért Alicia is érdekes fejlődésen ment keresztül az első részek óta. Arra gondolok, hogy mindig ő volt az “igazság bajnoka”, ha valami nem volt fair, akkor összehúzta a szemöldökét és morgott. Amire készül, az egyáltalán nem fair, arra azt lehet mondani, hogy a saját “fészkébe készül belerondítani”.!!
  Ahol őt, a túlkoros kezdőt alkalmazták, amikor ügyvédek voltak állás nélkül, ahol minden segítséget megkapott, hogy fejlődjön,, ahol gyakorlott ügyvéd lehetett, azt a céget akkor hagyja faképnél, amikor néhány fiatal elmegy, fontos klienseket csábítva el., amikor Diane is készül kiszállni.
  Természetesen abban van logika, hogy el kell mennie ahhoz, hogy Will közelében ne legyen! De nem most, és úgy, hogy a rebellisekhez csatlakozik!! Azokat megértem, miért lettek rebellisek. Főleg mert elmaradtak az anyagi juttatásokban. De rá ez nem vonatkozott! Már partner lett! Ő bizony egy áruló.
  Nem beszélve Willről, akinek lényegében mindent köszönhet!Hol kapott volna ilyen lehetőségeket még? Will “szárnyai nélkül” nem hiszem, hogy boldogult volna. Neki nem volt ideje kivárni, míg valami jó helyet talál, mert a férje börtönben és 2 kamasz gyereke volt!
  Közben én is fejlődtem! 🙂 Willicia-fanból Will-fan lettem! 🙂

  • Azért ha emlékszel az előző évad kb. utolsó előtti részére messze nem annyira idilli a kép, mint leírtad. Alicia sose volt igazi partner, kényszerből vették be, az ő pénze és a férje hírneve kellett a cégnek, csak és kizárólag érdekből választották partnerré. Emellett D. Lee és néha Diane is elég lekezelő volt vele. Mellesleg Alicia szerintem túlnőtt rajtuk, jobb ügyvéd mint Diane vagy Will, de ezt majd akkor látjuk meg, ha egymás ellen fognak harcolni a tárgyalóteremben (már várom!). Hová tudna még fejlődni az L/G-nél? A céget úgy ahogy konszolidálták, de messze nem dől a pénz. Most megpróbálhatja saját maga felépíteni egy céget, bár nem vagyok benne biztos, hogy Carry újoncaival ez annyira menni fog, Canninggel sokkal jobbak lehettek volna szerintem.

   • Az igaz, hogy a végén kellett a férje pénze és a hírneve. De a mostani rebellisek vajon miért hívták? Mert ők is erre gondolnak. Egyébként Alicia egy kezdő partner volt.A többiek a cégnél öregebbek és gyakorlottabbak. Ezért sem kezelték egyenrangúnak. Az azért erős túlzás, hogy A. jobb ügyvéd mint D vagy Will! Messze van még tőlük! Az még nem jelent semmit, ha 1-2 pert nyer, akár ellenük. Hosszú távon mit ér majd el? A csupa fiatallal? Igazad van, Canninggel jobban járt volna!
    Én csak akkor nevettem, amikor elhiszi Carrynek, hogy ők lesznek a második Diane és Will. De majd meglátjuk! 🙂

   • Szerintem pont akkor lesz érdekes a sorozat, ha pl. először Aliciáéknak nagyon rosszul fog menni az iroda, és David Lee öntelt fejét láthatjuk, aztán utána fordul meg minden. Lesz vita az új cégen belül, főleg szerintem azzal a csávóval, aki az autónál Aliciával vitatkozik.

 3. Nahát, ilyen udvariatlan sem voltam még!
  Először is köszi Hunsubbyme a fordítást! Nagy kedvencem ez a sorozat.

 4. Az új cégen belül biztos lesz sok vita. Kezdjük azzal, hogy Alicia eleve 15 évvel öregebb náluk. Más a mentalitása, más a hozzáállása sok dologhoz. Eddig már egy párszor az orra alá dörgölték Willt. Az új felállásban meg majd a férjére fognak célozni. Szóval egy kicsit kilóg majd innen is a sorból!
  Jót derültem, amikor a rebellisek a demokratikus szavazást emlegették, mint vezetési eszközt. Minden cégnek kell egy vagy több kinevezett vezető. És akkor ő fog dönteni általában. Egy kicsit naívak még.
  Akkor is mosolyogtam, amikor az etikás maca elsorolta Péter irodájában, hogy Alicia mire nem használhatja férje hírnevét, irodáját. Hogy ne legyen etikátlan. Kicsit fennakadt A. szeme! 🙂
  “Polgárháborut” emlegetnek, majd meglátjuk, mi lesz?

 5. Szívesen a feliratot mindenkinek:)

  Nagyon jókat írtatok. Sok mindenben egyetértek veled, sorisorifanfan 🙂 Alicia ki fog lógni a sok “fiatal” közül, és ahogy már most is láttuk, van egy-két ember, aki mindig ellenkezni fog vele.
  Nem biztos, hogy Alicia jobb ügyvéd mint Diane és Will, viszont sokkal másképp közelíti meg az ügyfeleket, az ügyeket, más szemmel nézi a körülményeket, és éppen ezért rájön olyan dolgokra, amit egy “gyakorlottabb” ügyvéd már meg sem lát. Ezért lehetne azt mondani, hogy ő jobb ügyvéd 🙂
  Biztos, hogy az új iroda ki fogja használni, hogy ő a kormányzó felesége, ahogy már erre is céloztak ebben a részben. A-nak ez biztos bökni fogja a csőrét.
  Nagy konfliktusok várhatóak ebben az évadban, ahogy már az előzetesben láthattuk. Én már ezeket is nagyon várom, kíváncsi leszek A mihez kezd majd Will dühével például 🙂

  A szőke csaj még vissza fog térni, szerintem be fogja perelni Eli-ékat diszkriminációért, és nem lennék meglepve, ha pont a L/G választaná ügyvédjének 🙂 Meg is érdemli, mármint Peter, hogy bepereljék.

  Negatívumok ebből a részből:
  Peter és Alicia között nulla a kémia. Mintha a lányát dicsérte volna meg Peter, hogy ötöst kapott a suliban. Főleg ahogy utána odafordult Eli-hoz, hogy “most mi van”, olyan lenéző volt sztem.
  Az a robot rohadt idegesítő volt. Szerintem nem illett a rész hangulatához.
  Ahogy megint elhalasztják Will és A. beszélgetését. Nem volt reális, hogy Will megint ennyire félvállról vegye a kapcsolatukat. Oké, hogy eltelt egy nyár, de a sorozatban igazából 1 nap telt el, és igenis beszélniük kellett volna, még ha ugyanez lett volna a végeredmény akkor is.

  SPOILER:
  Nem szoktam spoilereket olvasni, de ebbe belefutottam. A 100. részben Alicia és Will egymás ellen fognak állni a tárgyalóteremben. Na ez várós lesz mindenképpen.

  • Én úgy értelmeztem, hogy nem lesz Will és Alicia beszélgetés. Erre céloz Will, amikor A jelezte, szeretne vele beszélni, valami olyasmit mond W., hogy mindketten felszálltunk egy körhintára, de már kiszálltunk belőle. Mert akkor kereste telefonon Will, amikor Carryvel iszogatott A és ezért kinyomta a telefont. Később se hívta vissza. Will talán ebből értett.
   Kingék a robot alkalmazását vicces elemnek szánták. De ezt ahogy olvasom, sehol sem vették annak! 🙂
   Péter egy megfáradt öregember! De imádom Eli-t, ahogy meregeti időnként a szemét! David Lee is fergeteges tud lenni! Robynt kezdem megszeretni.

 6. Nos, végre jutott nekem is időm a sorozatévadra.

  A hozzászólások pedig nagy tanulsággal szolgáltak.
  Például én még emlékszem Hunsubbyme (az új Will-fan 😀 ) kommentjeire az előző évadból, hogy nem érti miért marad Alicia, amikor ilyen rosszul bánik vele Will és Diane. Most pedig Alicia a szemedben már “árulást” követ el 😛

  Az eddigi évadok alatt kiderült (és ebben a kezdő részben is említették), hogy Diane és Will ugyanilyen árulással alapította a saját cégét és úgy nagyjából már mindenkit megvezettek a cégnél főleg az utóbbi két évad alatt munkatártól az ügyfelekig, beleszámítva hébe-hóba egymást is. Leírhatom, hogy valószínűleg David Lee az egyetlen “becsületes” figura az egész irodánál, mert ő marad, aki volt egy tenyérbemászó gazember, aki azért nem kétszínűsködik, mert mindig is kétszínű volt 🙂 Mondjuk lehet, hogy én meg új/régi David Lee-fan vagyok 😀

  Alicia amúgy szerintem nem Will szárnyai alatt nőtte ki magát, mivel nem tűnt olyannak a sorozatban, mint akinek mentorra van szüksége, végig a saját erejéből jutott el idáig. Will sohasem volt a mentora, legfeljebb valaki akit megbecsülhet, mint szakmabelit. Az meg, hogy férfi felvette az irodához szintén nem csak jó szándékból adódott, de ezt már kifejtették énelőttem is.

  Cary és a negyedéves cserkészcsapat tényleg kicsit nevetséges felhozatal és tényleg Alicia képviseli egyedül a felnőtt státuszt közülük (mondjuk poén, hogy Will-nél, illetve Josh Charles-nál is idősebb vagy 5 évvel Margulies).
  Ennyit a háttérről.

  Az epizód amúgy a jobbak közé tartozott és nem is a történtek miatt, hanem a feszes epizódszerkezet okán. Nagyon jó ritmusa volt, pörgött az egész és alig kezdődött el, már véget is ért az egész, amellett, hogy nagyon jó hangulattal hozta vissza a számunkra a The Good Wife-ot.

  Észrevettétek, illetve hallottátok a háttérzene mennyire feldobott ezúttal minden szegmenst. Szerintem ennél az epizódnál szólt eddig a legjobb háttérzene, amit hallhattam a sorozat során. Stílusos volt, szokatlanul hatásos hangzása volt az egésznek ebben a részben. Remélem hasonlót még hallok a következő epizódok alatt is 🙂

  Más.
  A szőke maca, vagy szőkeség neve MELISSA GEORGE (Alias, In Treatment,The Slap), reméltem, hogy valakinek ismerős lesz azért rajtam kívül is, mert amellett, hogy egy hatásos eyecandy rendkívül foglalkoztatott és tehetséges színésznő is. Ha jól láttam a 3. epizódban fogja Peterre és Eli-ra zúdítani a bajt, amit valahol meg is értek a kinézetéért nem túl szerencsés eltávolítani valakit a pozíciójából (ha előléptetés, ha nem). Sanszos, hogy a srácok be lesznek perelve, de történhet ennél rosszabb is persze…

  Jó évad lesz, remélem!

  Köszönöm a fordítást, pont olyan pompás volt, mint az eddigiekben!

  • Symor, már kíváncsi voltam, hogy mikor fogsz írni ide. Hiányoznál nagyon, ha nem írnál. Csak egy kis kiegészítés: nem én írtam, hogy Will fan lettem, meg hogy Alicia áruló lett, hanem sorisorifanfan 🙂 Persze én is írtam, hogy sok mindenben egyetértek, amit ő írt, de szerintem Alicia nem áruló, én még mindig ott vagyok, hogy lépjen le a cégtől, mert szörnyű ahogy bánnak/bántak vele 🙂

   • 🙂 Igen én neveztem Aliciát árulónak. Will szárnyai végig felette voltak bizony! Nem mint mentor! De valahányszor rezgett a léc alatta (leépítés), Will ott volt, hogy ne ő essen ki, pl amikor Caitlin kicsit be akarta előzni, Will helyretette és Aliciát pártfogolta. Végig neki igenis jól jött Will segítsége. Ja és akkor ne felejtsük el, hogy Kalinda milyen szuper munkatárs volt mindig. Sokszor kapott tőle jó ötletet. Egyébként nem véletlenül mondja olyan rezignáltan Alicia Carrynek az 1. részben, hogy: nagyon szeretem nézni Willt és Diane-t, ahogy dolgoznak! Szóval azért a “saját erő” mellett jutott Aliciának bőven egyéb is.

    A színészeket itt a szerepneveken hívom általában, de a szőkeség, az nekem csak szőke maca marad. A szerepe miatt. Mert lehet, hogy magasan képzett valaki, de macás a viselkedése. 🙂

    Nagyon kíváncsian várom azt a részt, amikor a “fiatalok” bejelentik a távozást. Ez – előreláthatólag – egy érdekes évad lesz. Lehet, hogy ennek köszönhetően jön majd a 6. is? 🙂

   • Mekkora hülye vagyok, bocsánat a szokatlanul “sok” komment miatt valahol összefolytak a dolgok.
    Elnézést 😦

 7. Sorisorifanfan:

  Az azért nem ugyanaz, ha valaki inspirálja a másikat vagy épp segíti (kézen fogva) az előrehaladását.
  Mintha azt írnád Doktor House a csapata szárnyai alatt dolgozott anno, mert sokszor kapott tőlük jó ötletet 🙂
  Nem mintha Alicia is egy olyan szokatlan zseni lenne, csak a különbséget próbálom érzékeltetni az én szempontomból.

  Kalinda meg persze, hogy szuper volt, amellett, hogy önmagában ez a dolga (segíteni az ügyvédi munkát) még egyfajta különleges szimpátiát is érzett Alicia iránt. Ennek ki lehetne tárgyalni egyébként a forrását. Mivel szerintem egyrészt azért közeledett így Alicia-hoz, mert korábban lefeküdt a férjével, másrészt ott volt mindig is az a mögöttes tartalom, hogy Kalinda talán vonzódik hozzá némileg. Will-nél és Peter-nél minden esetre jobban járna Kalindával az biztos 😀

  Már ez is egy érdekes jelenség amúgy, ami Kalicia-fanokat (és fan-videókat) hoz létre:

  És persze nyugodtan hívd szőke macának Melissa George-ot, bár ez ugyanaz a sztereotípia, mint amiért Eli elmozdította a helyéről. Értsd. csinosan öltözik, szexis “macának” tűnik, tehát gond lehet abból, hogy megnézik maguknak az emberek, ezért rakjuk el a nőt valahová máshová.

  A színésznő, amúgy kifejezetten ezt a típust szokta megjeleníteni a filmekben, sorozatokban, mivel játszi könnyedséggel képes árasztani magából ezt a fajta erotikát. Ez egy érdekes “képesség”, mert sok más, hasonlóan szép nőnél azért nem ilyen automatikus az a fülledt légkör, amit megteremt képes maga körül az őt figyelőknek.

  • Symor:

   Érdekesek a videók! A nézők is eleresztik a fantáziájukat. 🙂
   Egyébként Alicia 15 év szünet után jött vissza dolgozni. Nincs az a zseni, aki ne szorulna segítségre. És ő kapott, főleg Willtől. (Emlékszel? Még kézen is fogta! 😉 )Diane és David Lee többször megrovóan néztek rá ezért.

   Még egy utolsó érv Alicia árulása mellett. Willel szeretők voltak. Elég sokáig, ha a plátói időket is beleszámítjuk. Meg ki tudja, mi történt egyetemista korukban? Hogy Alicia szerelmes volt-e, azon még vitáznak. 🙂 De jól tudta, hogy Will szereti őt! Békésen szakítottak. (Tehát nem volt csalás v. valami csúnyaság.) Ezek után nemcsak kilép, hanem azokhoz csatlakozik, akik ügyfeleket is happolnak el tőlük, akár alaposan meg is gyengítve őket, amikor Diane éppen menni készül. No, ezt csinálni egy ex-szel, aki nem bántotta soha? Testvérek közt is: ejnye-bejnye!

   Fórumokat is szoktam olvasni, ha beléjük botlok. Régóta nagyon hiányolják Kalindát. Az első két évad után majdnem olyan népszerű lett, mint JM! Emmyt is kapott. Aztán JM-val készített interjukra hivatkozva sokan azt mondják, hogy ő nem akarta hagyni Kalindát ilyen gyakran szerepelni, mert aggódott a saját “egyeduralma” miatt. Vagyis a persztizsét féltette.Aztán lehet, hogy csak pletyka az egész!
   Én már nagyon várom a holnapot!

   • Persze hogy, persze hogy… 🙂
    De ettől még ő csinált mindent magának, annak ellenére, hogy Will később mindenét megfogdosta 😉

    Nem hiszem amúgy, hogy Will vélt vagy valós érzéseihez kellene igazítania a karrierjét. Will rendes ürge, oké, bár nem túl egyenes ezt azért el kell ismerned. Arról nem beszélve, hogy léha agglegény a karrierje csúcsán, míg Alicia egy anya felnövő gyerekekkel és feltörekvő pályafutással. Az elmúlt évad Will és Diane viselkedése is bizonyította, hogy már nem becsülik meg eléggé amit nyújtani tud, akár szakmailag, akár emberileg. Nos ez alapján szerinted maradhatna azért, hogy Will érzéseit előrébb tartja a sajátjánál és hálából amiatt, amit évekkel ezelőtt tettek érte önmagára és a családjára nem gondolva.
    Szerintem ez nem árulás, józan döntéskészség a saját és szerettei jobblétéről.

    Érdekes is lenne, ha egy ex érzései alapján határoznánk meg a saját életünket, aki a múltban és valamennyire a jelenben is ott van, de azért nem tőle függünk.

 8. Ha annakidején A. átmegy Canninghez, az lett volna józan döntéskészség, gondoskodás szerettei jobblétéről. Most szó nincs a családja jobblétéről, azt Péter már biztosítja. Ő viszont lelép egy olyan bárkára, aminek igencsak bizonytalan a jövője. Legalábbis egy ideig biztosan. Józanság? hirtelen menni akart és Carry éppen jókor készült “dobbantani”. Így beléjük kapaszkodik.
  De ahogy látom, ők még egy darabig az “anyacégnél” fogják húzn az időt. 🙂

  • És jut eszembe, mint Will-fannak: mitől léha, mint agglegény? De már meg sem merem kérdezni, annyit beszéltem itt! 🙂

 9. A téma feszegetése természetesen pusztán elméleti a részünkről, de miért ne töltsük ki rendesen, ha már belekezdtünk 🙂

  Alicia szerintem is biztosabb helyen lenne Canning mellett, de ez az én szempontom.
  A szereplő helyzetéből nézve viszont ismét csak egy erős kezű főnök döntéseinek lenne kiszolgáltatva. Teszem azt Canning ügyfélválasztásaival Alicia szerintem a legkevésbé sem tudna azonosulni. Canning cége ugyanis azokat képviseli és olyan módszerekkel, amelyek nem egyeznek Alicia elképzeléseivel. Egy saját cégnél ellenben a maga ura lehet és úgy választ ügyfelet, ahogy csak akar.

  Carry mellé állva ez az önállóság kecsegtetheti Alicia-t.
  A függetlenség a cégtől és a rossz lelkiismerettel vágyott férfitól.

  Will léhaságát, bármennyire is szereted a fickót azért ne vitassuk 🙂
  Egyrészt Diane is kifejtette az évadok során többször is jogosan, hogy elpazarolja a maga és a cég jó hírét a viselkedésével, másrészt ugye ott vannak a korábbi nőügyei, amelyeket a szerinted Alicia iránti csillapíthatatlan szerelme mellett élt meg. Will kicsit nemtörődöm figura, ennek ellenére bizonyos dolgokban persze mély érzésű is, viszont pozíciójához képest fegyelmezetlen figura, valamilyen értelemben ettől is szimpatikus, laza alak sokak szemében. Ezt fejeztem ki azzal, hogy léha agglegény, míg Alicia sok minden, csak nem könnyed, vagy felelőtlen. Ez csak egy puszta viszonyítás volt a részemről és emiatt érzem kínosnak, amikor két ennyire ellentmondó karaktert akarnak párként erőltetni. Bár az ellentétek sokszor kiegészítik egymást, itt valahogy annyira életidegen egy Will kaliberű fazon egy Alicia szintű nőhöz viszonyítva.

  • Lehet, hogy nem ugyanarról a pasasról beszélünk? 🙂 Milyen nőügyei voltak neki Alicia mellett? Most ne arról az időről beszéljünk, amikor A. férjhez ment és gyerekeket nevelt! Arról se, amikor már itt dolgoztak együtt, de A. még tartotta a 3 lépés távolságot. Egy nőtlen agglegény nem fog évtizedekig a volt szerelméből élni! Na, ezt én magyarázom nő létemre! 🙂 Viszont mihelyt megtörtént a szállodai “jó időzítés”, attól kezdve már nem volt más a számára. Egészen a szakításig. És minden általunk ismert nőjéről el lehet mondani egyébként, hogy ők kezdeményeztek nála. Tehát nem törte kezét-lábát, hogy állandóan nője legyen. Nem is váltogatta őket. Én éppen ezt hiányoltam nála, hogy ő nem kezdeményez, keres talál egy neki való nőt!

   A Canning megoldással egyetértek. De Carry mellett nem tudom, mennyi önállósága lesz? Már jelezték, hogy ők demokratikusan akarnak vezetni, szavazással. Így viszont az a sejtésem, hogy elég sokszor le lesz szavazva.
   Nem hittem volna, hogy eljön az az idő, amikor azt mondom: Will és Alicia nem passzolnak egymáshoz. Ezzel teljesen egyetértünk.

 10. Milyen nőügyei, mi van?!
  Lehet, hogy csak epizodisták voltak, de azért feltűnt egy-két hölgyemény Will életében a sorozatban, mikor már rég elkezdtek egymás felé ácsingózni Alicia-val. De mint írtam ez nem a léhaságára, hanem az agglegénységére vonatkozik, ami nem probléma, csak egy állapot. Egyszerűen neki nincs olyan elkötelezettsége, mint Alicia-nak.

  A léhasága pedig a következményekkel való nemtörődömségéből adódik, mind a saját cégére, mind pedig Alicia életére vonatkozóan, akit a gyerekeivel együtt figyelemmel kísér a média. Will tényleg egy felnőtt figurának tűnik a szemedben az alapján amit láttunk belőle, pláne Alicia mellett? El tudod képzelni, ahogy Alicia bemutatja a gyerekeknek, hogy ő Will, tök jó fej és az új mostohaapátok?

  A többi társ nem névadó partner az alakuló irodánál és Carry is úgy gondol magára, mint vezető cégtársra. Ez a demokrácia dolog meg le lesz vetkőzve szerintem hamarosan (nem mintha a Lockhart/Gardner-nál nem a partnerek szavazata döntene fontosabb ügyekben), mivel ennél a cégnél is vannak senior partnerek. A döntéshozatali mechanizmust pedig majd a leendő iroda fejlődése határozza meg. Az minden esetre biztos, hogy cégvezetőként sokkal több befolyása lesz mindenre, mint Canning-nél lenne. Bár én határozottan kedvelem Michael J. Fox játéka miatt Canninget, Alicia azonban nem így van vele.

  És köszönöm, tényleg nem illenek össze, szerintem a kezdetektől fogva kész egészen más mentalitást képviseltek, eltérő függőségekkel.Alicia és Will kapcsolatának egyszerűen nem volt jövőképe. Nem mintha nem unnám én is, hogy Peter-rel mit sem tudnak kezdeni igazán, de talán ez ebben az évadban kicsit változni fog. Úgy értem mintha végre megpendítettek volna valami fajta Peter-Wil összecsapást az előzetesben, amihez hozzájárulhat, hogy Alicia a cég “árulójává” válik. És bár itt nem nagyon kedvelitek Petert, amit megértek, azt azért nem gondolom, hogy Will fölé bírna kerekedni.

  Meglátjuk…

  • Nekem Will felnőtt figura! A. gyerekei már ismerik. És szerintem szimpatizáltak vele. Will javasolta is Aliciának, hogy szívesen találkozna velük. Egyébként “ekkora gyerekeknek” már nem kell mostohaapa! 🙂 Nem volt felelőtlen, mert Aliciával hamar egy húron pendültek. És úgy nézet ki a dolog, A. válni fog. Tehát nem egy idilli családi életbe lépett bele felelőtlenül.
   Ha lesz igazi Péter-Will összecsapás, nem Péter győz majd, hanem a kormányzó “lépteti le” az ügyvédet. Ahol a hatalom, ott van minden.

 11. Az, hogy a gyerekei ismerik nem egyenlő azzal, hogy el is fogadnák az anyjuk mellet.

  És igenis felelőtlen, mert amint nyilvánosságra kerülne a viszony annak minden kára Alicia-t érné és a céget. A média, ami a megcsalás esete után különösen érzékeny a viszonyokra ennél a családnál egy főnök-beosztott kapcsolatnál újra pellengérre állítaná az egész életüket. A cég és Diane reputációja is sérülne, hiszen egy partneről szólnának a hírek, akit korábban a kamara etikai vétségek miatt felfüggesztett, most pedig összeáll egy beosztottjával, aki történetesen az állam kormányzójának a férje.

  Lehet amúgy Petert kutyázni mint férfit, de Will-hez képest még mindig érettebb figurának tűnik (és nem csak korban), hanem tekintélyét nézve is, és igen ebbe beletartozik az is, hogy a börtönből küzdötte fel magát a karrierje csúcsáig. Ezalatt Will végig az maradt aki, pár visszalépést leszámítva. Tehát természetesen a kormányzó lépne fel egy milliomos cégvezető ellen, aki történetesen ügyvéd és a feleségével kavar anélkül, hogy átgondolná ennek hatásait annak jövőjére nézve. Bár Alicia-val valóban egy húron pendültek, de afelől eddig sem volt kétsége szerintem senkinek ki a felnőttebb a kapcsolatban, így értettem azt, hogy hol áll Will felelősségérzetben és felnőttségben.

  • Az írás első felével teljesen egyetértek. Ráadásul a Good Wife kép törne mozaikkockákra, ha kiderülne, hogy Willel már azóta együtt van, hogy a férje mellett a sajtó előtt többször kiállt.
   A második részével annyira nem, én szerintem Peter is elég esetlen férj benyomását kelti, nem nagyon tudja lekezelni hogy most miképp is állnak Aliciával. Igaza van hunsubbyme-nek, hogy a kémia nulla, amikor mondja Alicia, hogy új céget alapít, szerintem az lett volna a természetes, ha örömében átöleli, vagy valami, ehelyett talán a kezét fogja csak meg, már nem is emlékszem, de olyan esetlennek és bénának tűnt, mint aki nem tudja, hogy adhat-e egy puszit a másiknak, vagy nem. Nem egészséges az ő kapcsolatuk sem.

 12. A Canning-Alicia páros szakmailag sokkal erősebb lenne, de azért ott a dominánsabb Canning lenne. Itt a fiatalok között ő lesz (várhatóan) a vezér, az ő nevével lesz eladva az egész “brand”. Az a demokratikus rend meg külön vicces egy ügyvédi iroda esetében. Alapból kiemelt figura lesz névadóként, ugye ő és Carry lesz névadó partner. Tuti lesznek viták az újoncokkal, de majd szerintem A. rájön, hogy neki is használnia kell hírnevét, és be kell fenyíteni a csapatot, hogy A. nélkül kb. szart sem érnek. Ettől függetlenül én azt gondolom nehezen fog beindulni az új iroda, sőt lesznek perek ahol az L/G győzelmet fog aratni felettük. A legérdekesebb az lenne, hogy mit csinálna A. ha már az új cégétől is szabadulna egy idő után, mert az L/G-be órási presztízsveszteség nélkül nincsen vissza út.

  Sorisorifanfan Kalindás felvetélésre: szerintem a Kalinda szálat ott rontották el nagyon, amikor a férjét behozták a sztoriban, lett egy tök unalmas, hosszú mellékszál, aminek egy részét állítólag még szezon közben ki is vágták a sorozatból anno. Azóta nem tudnak mit kezdeni a sorozatírók Kalindával, és csak ott van, mint egy munkatárs a sok közül. Robin behozatalával azt hittem nagyobb konkurenciaharc lesz köztük, de lehet hogy most fog eljönni, amikor látjuk majd hogy egy ügyben egyszerre próbál nyomozni Robin a Florrick/Carry-nek, míg Kalinda a L/G-nak. Na ez érdekes lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s