The Good Wife 4×21 magyar felirat

thegoodwif

The Good Wife – 4×21 – A More Perfect Union (HDTV-LOL, HDTV-AFG, 720p-DIMENSION) felirat letöltése.

Reklámok

10 thoughts on “The Good Wife 4×21 magyar felirat

 1. Ez egy erősebb rész volt! – és megint nem az ügy miatt.
  Alicia arckifejezése, amikor rájön, hogy ugyanazt csinálták vele is, mint a titkárnőkkel az valami epic 🙂

  Még nem néztem meg a finálét ennél a sorozatnál jobb szeretem nem tesztelni a gyenge angolomat a Good Wife-on (sajna németre neveltek), de mindenfelől hírlik, hogy a sejtésem az erős chliffhangerről igazzá vált.
  Will-t meg kell mondanom ebben az epizódban nem, hogy nem kedveltem, egyenesen rühelltem és nézve, amint összekerül megint Alicia-val az utolsó epizód promójában egyenesen vérzik a szívem 😛

  Peter egyébként szerintem tudatosan manipulálta a feleségét a testvérén keresztül, hisz tudta, hogy mindent megbeszélnek és így akarta elmondani, hogy segítségre van szüksége. Vagy ez már túlkompenzálása a látottaknak a részemről, nem tudom 😛 Petert e mellet is jobban bírom viszont, mint Will-t, főleg ez után a rész után és főleg Alicia immár ultraidegesítő anyukájának kiállása után (nem mintha Stockard Channing ne játszaná kiválóan).

  Ez a rész a magánéleti és vállalati szállal játszva egyébként azok közé tartozik, amelyek eddig a legjobban felingereltek 😀

  Alicia-nak el kell hagynia ezt a céget!
  Tenyérbemászó Will miatt, vagy amiatt mert rohadt módon manipulálják, nekem mindegy, de lépnie kell. Jobb esetben Canning-hez, de már Carey-nek is örülnék!

  Maryl Streep ez után a rész után egyébként nyugodtan nyomhat egy puszit a lánya homlokára, mert aki egy ilyen negédes, szájbaverni való ribancot (már elnézést!) tud hozni sokadszor a képernyőre az valódi tehetség. Mamie Gummer előtt le a kalappal!

  Az évad végére nagyon ráerősített a sorozat!
  A fordítást pedig nagyon köszönöm!

  • Igen, nagyon jó kis rész volt ez is, rendesen előkészíti a finálét.
   Én viszont már a L/G-t utálom nagyon, egyszerűen hihetetlen, hogy milyen álnok dolgokat csinálnak. Gusztustalan volt ahogy a titkárnőket elintézték, és még Aliciát is átverték a háta mögött, utána meg letagadták. Basszus, már nagyon nem bírom Diane-t se. és régen David Lee beszólásain jókat nevettem, mostanra ki nem állhatom. Főleg ahogy Aliciával beszél, én már rég kikértem volna magamnak. 😀 De azért az a jelenet nagyon tetszett, mikor mondja A-nak, hogy adja át üdvözletét az anyjának, erre A mondja, jó majd átadom 🙂 Tetszett, mert minden Alicia arcára volt írva…

   Persze, megértem, hogy sokan utálják már Willt, meg az egész viszonyt, ami köztük van, és lehet, hogy Alicia anyja sem a legszimpatikusabb, nekem mégis tetszik, amit csinál. Ő legalább kerek perec kimondja, amit gondol, és úgy látom, legtöbbször igaza is van. Például abban is, hogy ha most Petert választja, akkor az úgyis újra meg fogja csalni. És az is igaz, hogy Alicia nem szereti Petert, aki csak a választás és a kampány miatt vett neki gyűrűt. Nem illenek össze és kész 🙂 Jó színészek, jók a közös jelenetek, de a kémia hiányzik.
   Nem azt mondom, hogy Will-lel összeillik, te is írtad, hogy egy ilyen erős női jellemhez kevés, amit Will kínálhat, de Alicia hozzá vonzódik. Nem mindig van logika a szerelemben, ezt saját bőrömön is tapasztaltam, úgyhogy nekem nem annyira hihetetlen az ő kapcsolatuk. 🙂

   Mamie Gummernek eddig nem sok sikere volt a sorozataival sajnos, pedig tényleg tehetséges, A vér mégsem válik vízzé:) Szerintem is szuper ebben a szerepben.

 2. Hát, igen!
  Amúgy az L & G utálatod Will-től sem különválasztható :), de gondolom ezt érzed. Lehet, hogy közrejátszik ebben, hogy én pasi vagyok, te meg lány és máshogy látjuk, de Diane-t én még mindig jobban csípem. Ő legalább nem tükrözi azt a felelőtlenséget, mint Will a cég ügyeivel kapcsolatban (magánéletről most nem is beszélve). Még, ha maga a vezetése semmivel sem gerincesebb, mint a partnerének attól még Diane valamivel egyenesebb figurának tűnik a szememben.

  Érdekes amúgy, hogy azon háborgunk, ami a hasonló jogi irodák mindennapjait valószerűen festheti le. Minden bizonnyal így bánnak a partnerekkel és az asszisztenciával is a hasonló cégeknél. A sorozatban ez reális az életben meg törvényszerű. Nem mintha ez megszeretettné velünk a helyzetet, de attól még így van. Éppen hogy Alicia irreálisan jó természetű és minden bizonnyal ezért kedveljük ebben a sorozatban.

  Említetted, hogy Peter mellett maradva az talán újra megcsalná. Ez viszont ismét egy olyan dolog, hogy mi hozunk ítéletet e felett (ez esetben te!) és képzeljük el, hogy lehetőségét, mivel együtt érzünk a szereplőkkel. Normál esetben egyet is értenék, hogy aki egyszer képes rá, az valószínűleg ismét megteszi és csalfa lesz. Átlátva az egészet úgy mint az életben sohasem lehetne, hozzá kell tennem viszont, hogy Peter nem azt az Alicia-t csalta meg annak idején, akivé mostanra vált a főszereplő. Az otthonülő háziasszonyt csalta meg, akiből minden bizonnyal hiányzott az az öntudat és karakteres nőiesség, ami a szereplő személyiségének mostani sajátja. Azt hiszem ezt az Alicia-t Peter sohasem csalta volna meg úgy, mint a háztartásit.
  Nem szép dolog, de azt hiszem így van 😛

  A “kémia” dolog meg azért is érdekes, mert azt hiszem pont Julianna Margulies-től olvastam, vagy hallottam valahol, hogy mennyire jól képes felvenni az összhangot Chris Noth-al. Ebben az évadban volt egyébként talán a legkevesebb közös jelenetük így nem csoda, hogy ez elkopni látszik, míg Will-t folyamatosan olyan helyzetbe hozzák az írók, hogy az szenvedélyt mutasson.

  És igen Josh Charles tényleg inkább látszik egy kiskölyöknek Peter férfiasságához és még inkább Alicia felnőttségéhez képest. Érdemes az életkort is nézni, amit képviselnek a színészeken keresztül:
  Charles/ Will – 42 éves
  Margulies/ Alicia – 47 éves
  Noth/ Peter – 59 éves

  Bár behoztak volna valamilyen visszatérő vendégszereplőt, aki kiutat jelenthetne Alicia-nak, de nem tették.
  Mondjuk, ha a Hannibal úgy bukik el, mint a mostani számokból látni Mads Mikkelsent el tudnám képzelni beugrónak, nála még a néma jelenlétnek is nagyobb súlya van, mint Noth, vagy Charles összesen 🙂

  Neked (vagy bárkinek), ha választhatnál egy mostani sorozatszereplőt lenne elképzelésed kit tehetnének Margulies/ Alicia mellé mint neki megfelelő férfipartnert? – csak a képzelet szintjén.

  • Ez a megcsalásos dolog azért elég fura, mert persze lehet rá magyarázatot találni, amit te írsz, az valószínűleg igaz is lehet, de engem az háborít fel, hogy prostikkal feküdt le. Ez azért sokat elárul egy férfiról. Persze lehet, hogy tényleg megváltozott, nem ismertük az akkori életüket, de én kíváncsi lennék mi vitte rá Petert, hogy ilyen mélyre süllyedjen. Az pedig nem kifogás, hogy Alicia otthonülő, unalmas háziasszony volt, (tudom, hogy ezt mondják róla a sorozatban) mert egy nő igazi személyisége lehet, hogy nem feltűnő, de a férje, ha szereti, és ismeri, és figyel rá, akkor tudnia kell, hogy mi lapul az álarc alatt. Amúgy meg attól, hogy valaki otthon van és gyereket nevel, még nem lesz unalmas, ez a férjén is múlik. Igazán nem ismerjük a múltjukat, nem tudjuk milyenek voltak régen, de a bizalom Alicia részéről biztos, hogy elszállt, és így nem lehet újra kezdeni egy házasságot. Ő inkább csak el akarja hinni, hogy Peter megváltozott, és szereti őt, de a szíve mélyén nagyon is kételkedik. Nem tudja elengedni sem, mert azért csak együtt éltek 15 évet, és ő a férje 🙂

   Ki illene Aliciához leginkább?
   Engem Peterben eddig az is zavart, hogy szerintem tök öreg hozzá, de ahogy most le is írtad, hogy majdnem 60(!) éves, ki is akadtam rendesen. Ne már! Akkor inkább legyen fiatalabb pasija 😀

   Nem is tudom, hogy én kit látnék szívesen mellette. Ha kinézet szerint kéne választanom, akkor persze olyat választanék, aki nekem is tetszik, mondjuk egy Gabriel Macht, vagy egy Kyle Chandler megfelelő lenne, még életkorban is 😀 Karakter szinten pedig egy lazább, viccesebb férfi kéne mellé, aki néha fel tudná oldani Alicia komolyságát. Mert azért benne is megvan egyfajta lazaság csak ritkán jön elő. Kéne mellé egy olyan társ, akivel tényleg felszabadulhat 😀 Vagy nem tudom, lehet, ez hülyeség, de én ilyennek szeretném látni.
   Amúgy Mads Mikkelsen sem rossz ötlet, bár nekem ő most nagyon Hannibal, de valóban van egy kisugárzása. Én félteném tőle Aliciát 😀

 3. Meg kell hagyni zseniálisan csavarják a sorozatot. Először feldobták a kiválás lehetőségét – amit én is támogattam – és most elkezdték az L&G “lejáratásával” a nézőket is afelé terelni, hogy végül mindenki akarja, hogy Alicia menjen el a cégtől. Egyébként Will és Diane magatartása szerintem egy társadalomkritika akar lenni az ügyvédek felé, hogy ilyen az ő világuk, semmi sem érdekli őket, csak a siker, pénz ..
  Ez az Alicia-Peter kapcsolat felélesztésében sok értelmet nem látok, max hogy a Good wife cím ne üresedjen ki. A Peter kampánya sem tetszik, mert eddig azt hittem, hogy az lesz, hogy biztosak a sikerben, majd nagy pofára esés lesz. Erre pont most ezt szinte kihúzták azzal, hogy kiderült, hogy Peter nem is vezet és mindjárt meg is fordították az állást.
  Aliciának én egyébként egy fiatal (Willnél is fiatalabb) pasit tudnék elképzelni, aki felett uralkodna. Ha egyszer Caryvel összejönne az nagyon durva lenne, mondjuk Cary mellett Alicia egy domina lenne 😀 Na mondjuk ezt szerintem sose fogják meglépni. A Willel való kapcsolata már kimúlt, ha ennyire könnyen lemondott róla, nem lehet közöttük egy hű de nagy érzelmi kapcsolat. Peter megcsalásával kapcsolatban érdekes amit mondasz Hunsubbyme, mármint az hogy a prosti miatt különösen súlyos. Először is az én értékrendemben a megcsalás nem férne bele egy kapcsolatban, ha ilyen kiderülne a páromról, biztos hogy nem bocsájtanék meg, akár hány éve is lenne a házastársam. Ha viszont már megbocsát, szerintem még mindig jobb, hogy egy prostival csalta meg, mert ez nem jelent többet, mint hogy nemi vágyát kielégítette, hogy finoman fogalmazzunk. De az biztos, hogy nem mást szeretett, nem szeretője volt, az szerintem rosszabb lenne. Ha tippelnem kéne a megcsalás előtti előéletükre, szerintem pont a nemi része laposodhatott el kapcsolatuknak, talán azért csalta meg Peter, mert többre vágyott.

  • És mire végére értem a mondandómnak DRK a megcsalásról leírta szinte ugyanazt 🙂

   Alicia a domina 😀 😀 😀

 4. Hát, 13 év korkülönbség az ma már szinte semmi 🙂
  Egyébként a sorozat alapján legalább 19 éve vannak együtt (2-3 éve különélve) Zack szülinapja szerint. Ha jól emlékszem a srác 16 volt az első évadban, tehát az utóbbi 4 évad során két maximum három év telt el időrendileg. Ennek alapján, amikor összejöttek Peter 40, Alicia 27 éves volt. Szóval a korkülönbség közel sem akkora, ha majdnem húsz év házasságot nézünk.

  Megcsalás – Ha abból a szempontból nézzük tényleg elég szerencsétlen prostituáltakhoz fordulni, hogy velük elégítse ki az ember az intim igényeit, már úgy önmagában is. Abban viszont talán mégis van némi aberrált logika, hogy Peter velük (és nem csak velük) csalta Alicia-t. Ezekkel az escortokkal ugyanis nem kerülhetett érzelmi kapcsolatba, nem szerelmi viszonyt, szeretőt keresett magának, hanem egyfajta szexuális pótlékot, ami mellett azt mondhatta magának, hogy szereti a családját és a feleségét, hiszen nem érzelmileg csalta meg őket. Pillanatnyi, érzelem nélküli kielégülést ért el, még talán egyetlen nem prostituált Kalindával is. Aki sokkal jobban fájt utólag Aliciának, mint bármely prostituált. Ugyanez lett volna a helyzet, ha Peter nem hivatásosokkal, hanem olyanokkal csalja meg, akik úgymond jelentőséggel bírnak Alicia-nak, hisz a prostituáltak titulusa nem ilyen. A hivatásosak személyiség nélküli figurák, náluk inkább a tett számított a múltban (a félrelépés) és nem az, hogy kik is ők. Míg Kalindánál épp az jött elő, hogy vele mennyire fájdalmasabb árulást követett el Peter, mivel nála kézzelfogható személyiséggel tette meg, amit megtett.

  Kicsivel több mint másfél évtized házasság egyébként sok mindent elfeledtet a férjekkel (hozzáteszem az asszonyokkal is). Egy idő után már nem tudják kit fedeztek fel a másikban és marad az izgalom nélküli rutin. Alicia-t pedig a házassága válsága indította el azon az úton, amivé talán válhatott volna és ami miatt Peter is tisztelhette volna. Nem úgy, mint egyszerűen a gyermekei anyját, az otthon kényelmét, hanem mint egy valódi individuumot.

  Kyle Chandler én is kedvelem, de Aliciához ő már-már túl természetes, “normális” nekem. Mikkelsen egyébként azért ugrott be elsőre, mert annyira idegenszerű, mégis érdekes lehetne ebben a közegben: azzal a bálnacsontból faragott profiljával, befelé figyelő szemeivel, sztoikus halszájával. Egy karakter erőteljes gravitációval, amire Alicia is fel tudna nézni és Peter alapján inkább valami alfát (ha úgy tetszik érett figurát keres) szerintem. Will emiatt is zavar annyira, amolyan egyszeri iskolás szerelem szintjén ő inkább a múlt.
  Hannibaltól egyébként segítek picit Mikkelsent elvonatkoztatni 🙂 :

  Amilyen típusra amúgy a leírásod alapján ráéreztél az már megvolt Margulies-nek, a magánéletben és szerepben egyaránt, úgy hívták: George Clooney 😀

 5. Nagyon fura úgy írni a 21. részről, hogy már láttam (naná, hogy megnéztem!) a végét is. De angol tudás nélkül.
  Szóval én már egy jó ideje azon gondolkoztam, hogy ha Alicia elmenne, főleg ha az új cégbe Caryvel, akkor hogyan bírná idővel azt? Mert egy új kormányzófeleségnek igencsak van teendője. Megjelenni a férje mellett fogadásokon stb. Nekik is kell ilyesmit szervezni, van jótékonysági munkája. Arról nem is beszélve,mennyi munka van egy cég megszervezésével, létrehozásával és beindításával. Ebben neki is részt kell vállalni, nem csinálhat mindent Cary egyedül. Egyébként van igazság abban,én nem vitatom, ahogy a Lockhart/Gardnerről írtok. De én szeretném majd megnézni azt a céget, amit a kiválók alapítanak. Ők sem jótékonysági intézményben gondolkodnak! Ha nincs más, biztos, hogy nem csak “patyolat” ügyeket fognak vállalni! Nem beszélve arról, hogy egy gyilkos fogja őket szponzorálni?! Nem lesznek ők sem különbek. Csak most majd ők lesznek felül! 🙂 A beosztottaik meg alul!
  Lehet, hogy a sorozat elején még valahogy illett C. North Aliciához, de mostanra!? A csúcs az volt nekem kettejük kapcsolatában, amikor Péter meglátta a feleségét az estélyi ruhában, irtó csinosan. Mi volt a megjegyzése? Azt mondta: na mi van? Annak a nőnek, akit vissza akart hódítani! Hát ennyit a kapcsolat életrevalóságáról.

  • Igaz, amit írsz, hogy valószínűleg minden ügyvédi iroda ilyen, és hiába megy új helyre Alicia, ott is ez lesz. De engem igazából nem ez zavar, hanem ahogy Aliciával bánnak, beszélnek vele, főleg David Lee, meg néha Diane is lekezelően bánik vele. Persze ilyen szempontból Will sem az a nagy ártatlanság, de ő legalább nem feltűnően csinálja 🙂 Ha Alicia új helyre megy, és főnök lesz, legalább ő alakíthatja a dolgokat, és nem biztos, hogy ő is ilyen gusztustalan lesz, legalábbis reménykedek benne 🙂

   És Peter ellen szól az is, amit most írtál, hogy semmit nem tesz azért hogy visszahódítsa a feleségét, igazából ha Alicia nem kezdeményezné köztük a dolgokat, akkor semmi sem történne. Szó szerint megvárja, amíg minden az ölébe hullik, ő a kisujját sem mozdítja, csak ha az érdeke úgy kívánja. Menjen el Alicia interjút adni, mondjon rosszat Kresteváról stb…
   Peter nem érdemli meg Aliciát, és kész 🙂

   Symor: kár volt belinkelned a videót Mikkelsenről, eddig is kezdett már nagyon bejönni, de ez a videó még rátett egy lapáttal 😀 Azért köszi.

 6. Mikkelsen nem rossz ötlet, bár én Ray Stevenson-nak jobban örülnék 🙂

  Sztem nem kellett sokat Peter-nek trükköznie, h Alicia interjút adjon és Kresteva ellen. Ő tényleg egy jó feleség, aki eddig nyilvánosság előtt mindig kiállt a férjéért, minden nyilatkozatában. Eli is tudja ezt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s