The Hour 2×01 magyar felirat

The Hour – 2×01 – Episode 1 (HDTV-AFG, HDTV-FoV, 720p-FoV) letöltése.

 

Nekiálltunk Szakival lefordítani a The Hour 2. évadát. A BBC sorozatáról van szó, amit azóta már kaszáltak, szóval összesen 12 rész készült belőle. A 2. évad 6 részét mi fogjuk fordítani. Aki szereti az angol sorozatokat, illetve a kicsit komolyabb hangvételű drámákat, az feltétlenül próbálja be:)

Ismét Symor ajánlására kezdtük el fordítani, itt van az ő összefoglalója a sorozatról:

Az első évad 1956-ban veszi kezdetét, amiben is a modern televíziózást meghatározó brit híradó születésének lehetünk tanúi. Lényegében a Szuezi-válság körül forog az egész egy epizódjában méltó módon megemlékezve az ugyanakkor zajló magyar forradalomról.

A főszereplők a híradó fiatal alkotógárdája, akik elkezdik finom majd egyre jelentőségteljesebb ellenállásukat a megrogyni látszó Brit Birodalom és politika ellen, aki a maga kedvére kívánja formázni a híradást. A dráma három főszereplője Freddie (Ben Whishaw) a gyenge csontozatú, de legerősebb szellemiségű hírszerkesztő, aki volt barátnője gyanús öngyilkossági kísérletét követően akad egy kémbotrányba, amely érinti az egyiptomi eseményeket, a híradó híreit és saját “magánéletét”. Vagyis azt a se veled se nélküled viszonyt, amit gyermekkori ismerősével és munkatársával Bel-el (Romola Garai) táplálnak egymás iránt. Amolyan szellemi viszony az övék, amelynek sohasem volt testi beteljesülése, mégis úgy ugratják és néha vágyják egymás közelségét, hogy fennáll ennek az állandó feszültsége. Freddie persze nem lép az ügyben, sőt saját életét, Bel-ét és a karrierjüket is képes inkább beáldozni a kémhistória felderítése érdekében, amire ráakadt.
A sorozat harmadik szereplője a hírolvasó Hector (Dominic West) egy laza, kellemes nőcsábász figura, aki épp karriert csinál a híradónál apósa révén, annak ellenére, hogy folyamatosan csalja feleségét. Arroganciája ellenére persze felismeri, hogy Freddie és Bel valódi tehetségét kihasználva még ő is válhat valakivé, amellett, hogy mindenki csak egy jóképű törtetőnek gondolja.
A három szereplő viszonyában persze a kémsztori, a gyilkossági kísérletek és a korabeli híradó kulisszatitkai mellett az is bonyodalmat okoz, hogy Bel a felszínes Hectorral keveredik szexuális kalandba míg a nyápicabb, de jóval nagyobb személyiség Freddie-vel csak izzik a lépéshiánytól és kimondatlanságtól a levegő közöttük.

Az évad végén kapunk mindezt lezárandó egy keserédes végjátékot, amiben mindenki és tulajdonképpen senki sem azt kapja amit érdemel és ez folytatódik a második évadban is.

Reklámok

One thought on “The Hour 2×01 magyar felirat

  1. Ha tudom, hogy kikerül kicsit gondosabban fogalmazok 🙂

    Köszönöm a fordítást, ismét egy remek sorozat köszönheti nektek az érthetőbbé válását a magyar közönség számára!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s