The Good Wife 4×05 magyar felirat

The Good Wife – 4×05 – Waiting for the Knock (HDTV-LOL, HDTV-AFG, 720p-DIMENSION) felirat letöltése.

 

Valóban izgalmas volt ez a rész. Tetszett, hogy nem az irodában és nem a bíróságon játszódik, ezért rendhagyónak is tekinthető. Plusz sikerült egy drogdílert totál szimpatikusnak beállítani, hogy ők is csak érző lények. Persze ez Aliciát sem hagyta hidegen. Aranyos volt a hintás jelenet Alicia és a kisfiú között, és ez kellett ahhoz, hogy kiderüljön Aliciát hova vitte Peter az első randijukon. Több ilyen kéne:) Biztos nem most találkoztunk Mr. Bishoppal utoljára…

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez az újságcikk körüli mizéria nagyon nem jön be. Túlságosan el van nyújtva, és amúgy sincs jelentősége, hogy megjelenik-e vagy sem, mert egy az, hogy nem igaz, kettő: Alicia sem hiszi el. Szóval nekem elég erőltetettnek tűnik. A nézők szempontjából nem befolyásol semmit. Egyedül csak Peter kampányára lesz rossz hatással, és annyira nem szurkolok Peternek, hogy kormányzó legyen, hogyha ez mégsem sikerül neki, akkor elszomorodjak… Nekem akkor van egyedül értelme ilyeneknek a TGW-ban, ha az az emberi kapcsolatokra van hatással. Mert mi van akkor, ha Peterből nem lesz kormányzó? Összedől a világ? Hát nem. Persze egészen már lenne a tészta, ha Alicia és Will viszonyát teregetnék ki, na az tényleg felkavarná az állóvizet. De ezt a lépést még nem merték a készítők meglépni.

A legnagyobb gondom az, hogy eltelt öt rész, és Aliciával igazából nem történik semmi! Csak dolgozik és ennyi? Mégis csak ő a főszereplő, illene valami történetet írni neki. A nézőknek kell valami, ami miatt izgulnak, ami miatt egy hét múlva is bekapcsolják a tévét. Az első két évadban szerintem a nézők Will és Alicia kapcsolatának alakulására voltak a legkíváncsibbak. Aztán összejöttek, majd szakítottak, és ennyi? Ennyiben kimerült a kapcsolatuk. Szerintem azért ők ennél többet kéne, hogy jelentsenek egymásnak, mint hogy néha az irodában összefutnak, és akkor szólnak egymáshoz két szót. Ezt a kapcsolatot nem kellett volna elhanyagolniuk az íróknak, mert úgy látszik, ha nincs Will, Alicia története sem érdekes. Még Peterrel is kezdhetnének valamit, mármint hogy tényleg kibékülnek Aliciával, de ez irányban sem látok haladást, volt egy csók a 3. rész végén, és azóta semmi. Akkor mi értelme volt annak is? Én személy szerint szívesen nézem az otthoni jeleneteket a gyerekekkel, de ebből sem kapunk sokat. Ja, és Maddie amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan le is lépett. Na ezt sem értettem igazából…

Az irodai jelenetekkel igazából semmi gond nincs, bár Cary szerepelhetne többet:) Most úgy néz ki, a megbízott is tényleg átállt segíteni, szóval itt is megszűnt a konfliktus forrás. Will és Diane pedig továbbra is szorosan kitart egymás mellett. Ez is szépen fel van osztva, egyszer Diane szerepel többet, egyszer Will:)

A sorozatot továbbra is a heti esetek viszik a hátukon, azokra tényleg nem lehet panaszunk, tökéletesen felépített történeteket kapunk.

Kalindát és Nicket már nem is említem, a falra mászok tőlük!!!

Sajnálnám a sorozatot, ha továbbra is ilyen maradna, pedig a színészek nagyon jók, nem ezt érdemelnék. Jó, igaz, még csak öt rész ment le, még jöhet jobb a folytatásban:) Reméljük…

Reklámok

6 thoughts on “The Good Wife 4×05 magyar felirat

 1. Örülök, hogy a véleményedet is odafűzöd ehhez a részhez. Többször tehetnéd 🙂
  Amúgy szerintem is elég laposan kezdett a sorozat ezzel az évaddal én viszont bízom abban, hogy ez csak megalapozza az elkövetkezőket.

  Kalindának meg egyszerűen rosszul választottak párt, mármint férfiszínészt. Marc Warren hiába jó színész, azzal a konok kölyökarcával olyan kevésnek tűnik Panjabi-hoz, hogy az már fáj. Kár, hogy nem írták meg jobban az eddig titokzatos férj feltűnését, mert az alapozáshoz képest sajnos elég nyeszlett és idegesítő lett, nem pedig egy valóban veszélyes figura.

  Apropó már kérdezni akartam tőled, hogy mennyire vagy képben a Damages című sorozattal kapcsolatban. Ami nemrég az 5. évaddal zárult le. Csak mert a fordítója egyszerűen nem ér rá folytatni, neked pedig talán feküdne a feladat. Bár nem erőltetem az elfoglaltságaid miatt, egy próbát azonban talán megér a dolog, hátha megtetszik a sorozat és a feladat gondolata, hogy lezárd a fennmaradt 9 lefordítatlan epizódot a saját munkádként. Annyira nem halad a dolog, hogy ezt is csak a kényszer veti fel bennem itt, hisz tudom mennyi a dolgod amúgy is.

  Az esélyt ennek ellenére meg kellett adnom, ha pedig nem lennél képben a Damages-el kapcsolatban itt egy ajánló:
  http://www.sorozatjunkie.hu/2012/07/10/damages-%E2%80%93-irta-symor/

  U.i.: Tényleg többször írhatnál ilyen hozzáfűznivalót, mivel egy fordító véleménye mindig érdekesebb. Ha kedved van épp a Godd Wife-ról akár egy-egy rövid cikkre is sokan lennének kíváncsiak, hasonlóan a fentiekhez a sorozatjunkie-ra.

  • Szia!

   Köszi, hogy írtál.
   Igen, ismerem a Damages-t, láttam is az első négy évadot. Az ötödiket még nem. Gondolkoztam is a fordításán, láttam f.info-n, hogy sokan szeretnék, ha valaki folytatná a fordítását. Az a baj, hogy egyedül nem szeretném csinálni, mert a TGW mellett nem lenne rá időm. Esetleg, ha valakivel párban, akkor talán, de még ezt is át kell gondolnom…

   • Ez gyorsan ment, már akadt is valaki, aki a Damages esetében szívesen dolgozna veled a sorozaton.

    Szaki-ról van szó, aki eddig olyan munkáknál bizonyított, mint a Strike Back, Falling Skies, The Grey, The Take. Bár tapasztalt fordító, a jogi nyelvezet sajnos nem áll közel hozzá (nem mintha ez ennél a sorozatnál annyira számítana), de gondolom ez neked nem idegen. A Damages-t sem ismeri olyan jól egyenlőre, mint mi, úgyhogy ennél a munkamegosztásnál te lennél a supervisor. Viszont alig ismerek nála kitartóbb és nagyobb teherbírású fordítót így ezeket a hiányosságokat könnyen pótolja majd a megbízhatóságával.

    A fe.info profiljának címét ahol priviben üzenhetsz ez ügyben neki és az e-mail címét is elküldtem neked a gmail címedre. Ha nem tudod felvenni vele mégsem a kapcsolatot írj és találok más közvetítő csatornát 🙂

 2. A 4. évadban ez volt az első értelmes rész. Sajnos szerintem ez az évad eddig várakozáson aluli, remélem a belehúznak hamarosan. Peter kampányától már a falra mászok. Remélem hamar lezavarják és veszít, mert abban semmi nincs, hogy végigmutatnak egy ugyanolyan kampányt, mint az államügyészi volt (mellesleg az sokkal jobb volt, a Child-dal való rivalizálás miatt) , és a végén nyer is.
  Amit hiányolok a büntetőügyek, ahol amíg Cary ügyész volt, igen jó kis csörték voltak Aliciával. Most lehetne Cary és volt kollégái közötti ütközet.
  Kíváncsi vagyok ennek a csődeljárásnak lesz-e végigvitt történeti szála, vagy csak a csődgondok miatt tették be. Mindenképpen érdemes lenne, ha egy új társsal mentenék meg a céget. Ja és Michael J. Fox jöhetne újra, már rég volt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s