Egy pár gondolat a The Good Wife 3×01-ről

Egy pár magányosan, de munkával eltöltött óra után elgondolkoztam azon, hogy mi lenne, ha írnék valamit a The Good Wife-ról, ha már egyszer én fordítom hozzá a feliratot, és nem utolsó sorban az egyik kedvenc sorozatomról is van szó. Nem kritikát akarok írni, azt meghagyom a sorozatjunkie-nak, csak egy pár gondolatot az új részről. Hátha ti is kedvet kaptok leírni a gondolataitokat:)

Aki még nem látta a 3×01-et, ne olvassa el!!!

Nem tudom, kit mi ragadott meg ebben a soriban, mert sok téren erős a felhozatal. A karakterek, a köztük lévő kapcsolat, és persze a minden részben kibontakozó különböző jogi történet sem utolsó. Mikor megnézek egy részt, mindig azon kapom magam, hogy elgondolkodtat. Hogy mi miért történt két szereplő között, az egyik miért mondta azt amit, a másik miért úgy reagált. Persze legfőképpen Alicia fogott meg, az ő kapcsolata Peterrel és ugyanakkor Will-lel.

Az új évad első részében, kaptunk feszültséget ezzel az új kapcsolattal bőven. Először elbizonytalanodtam, hogy ez most tényleg annak az estének a másnapja-e. Alicia új frizurája (éjszaka volt fodrásznál?), Eli már be is költözött az irodába(mikor?), Aliciának is új irodája lett egy éjszaka alatt. Na, mindegy fogadjuk el, hogy ez annak az estének a másnapja. És látjuk, hogy Will késik, Alicia hiába keresi az irodájában. Majd mikor megérkezik Will, mintha haragudna az egész világra, kimért, rideg. Én is csak néztem, hogy most mi történhetett. Aztán mikor felkeresi Aliciát, még bizonytalanabbá teszi az egész helyzetet. Aztán fél óra múlva annál a “bizonyos” jelenetnél kiderül, hogy csak megjátsszák magukat, így titkolva, hogy viszonyuk van.. Ügyes felvezetés volt, nem is vitás. A szexjelenet mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Országos csatornáról van szó, ahol kb. annyi szokott lenni az ilyen jelenet, hogy egy pár elkezd csókolózni, majd reggel takaró alatt ébrednek. Ehhez képest ez egy nagyon forró jelenet volt. Itt a bizonyíték rá, hogy nem csak meztelenül lehet jó szexjelenetet eljátszani, mint pl. a True Bloodban, ami aztán tényleg nem szégyenlős sorozat ilyen téren.(Szinte minden szereplőt láthattunk benne már anyaszült meztelenül.) Ami szintén nem baj, de pl a Good Wife-ban ezt így tökéletesen oldották meg. Szerintem. Remélem más országos csatorna is példát fog róluk venni.

Örülök, hogy Petert bent tartják a sorozatban, mert ő még szerintem nem adta fel a házasságát, legalábbis a szíve mélyén. Mikor Aliciával beszél a folyosón, és mondja neki, hogy le fogja győzni, az olyan kegyetlenül hangzott, de mikor Alicia elmegy, azért az arcán látszik, hogy ő még nincs túl rajta. Szerintem lesz majd olyan pillanat a későbbiekben, amikor lenne alkalma tönkretenni Aliciát, vagy az ügyet, amin dolgozik, de mégsem fogja… De lehet, hogy tévedek.

A másik dolog, ami elgondolkodtató, Will vallomása Kalindának. Most akkor, hogy is van ez? Will nem érez semmit Alicia iránt, és ez miatt lelkiismeret furdalása van? Akkor az első évad végi I love you, mi volt? Fura, hogy most ebből mit is akartak kihozni. Jó lenne látni egy beszélgetés Will és Alicia között, hogy most tényleg hányadán is állnak, vagy egyelőre most megelégszenek azzal, ami van, nem beszélnek róla. Bár nekem az első rész vége azt sugallta, hogy ezt a hétvégét együtt fogják tölteni, remélem kapunk egy kis bepillantást ebbe a két napba!! Azért Alicia arckifejezése is fura volt, mielőtt ment volna ajtót nyitni. Lehet nem is Will jött, na az tényleg meglepő lenne:D

Egy pár szót az első rész nézettségéről. Az össznézettséggel nincs is semmi baj, de a 18-49-ben nagyon gyenge. Ez van…

The Good Wife (CBS, 21.00) – 10,66M (18-49: 2.2, #14)

Talán a kritikai elismertség miatt még egy pár évadig engedik menni a sorit.

 

Reklámok

2 thoughts on “Egy pár gondolat a The Good Wife 3×01-ről

 1. Kedves Hunsubbyme,

  Valóban egy kiváló, izgalmas sorozat méltó folytatása ez a rész.

  Csak csatlakozni tudunk a méltatásodhoz.

  Emellett, kérünk, engedd meg, hogy kifejezzük nagyraértékelésünket a Te munkáddal kapcsolatban is!

  Az általad készített felirat(ok) sok magyar anyanyelvűnek segítenek a cselekmény teljesebb megértésében.

  Köszönjük az önzetlenségedet!

  Tisztelettel,
  Szilágyi hp. Bp.

 2. Nagyszerű ez a sorozat, kár lenne ha leállítanák. Én jogász szemmel nézem a sorozatot, és messze a legfelkészültebb szakmailag. Nagyszerűen mutatja be az amerikai bírósági rendszert. A magyar bíróságokon még várni kell mondjuk egy darabig, míg videó-konferenciát engedélyezni fogják, az OIT hallani sem akar róla, de előbb utóbb az uniós joghatóságú ügyeknél kénytelenek leszünk engedni, ne kelljen idecitálni valakit Finnországban, amikor mondjuk a magyar bíróságnak van joghatósága, de egyébként közösségi jogot kell alkalmaznia.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s